المكونات
يمكن عمل الوصفة بالجمرى او لشرائح لحم البتلو او الفراخ 500جرام مكرونه اسباجتى 500جرام جمبرى اوشرائح لحم البتلو او الفراخ 150 جرام مشروم اى نوع شرائح 4 فصوص ثوم 20 جرام زيت زيتون 100 جرام جبنة برميزان مبشورة 20 جرام ورق ريحان مفروم ملح وفلفل حسب الذاق معلقة عصير ليمون
طريقة التحضير
1- تسلق الاسباجتى 8 دقائق فى ماء مغلى وملح ترفع الاسباجتى على صنية بعيدا عن الماء البارد وترش بقليل من زيت الزيتون توضع طاسه على النار وبها زيت الزيتون والمشروم الشرائح والجمبرى وشرائح الثوم سوتية دقيقة واحده ثم تضاف المكرونة مع القليل من ماء السلق ويضاف الريحان والجبنة البارميزان والملح ان احتاجت